Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Двата извънредни влака от Бургас и Шумен със симпатизанти на властта пристигнаха в София

Двата извънредни влака от Бургас и Шумен със симпатизанти на властта пристигнаха в София

На гара Подуяне в София пристигнаха извънредните влакове от Бургас и Шумен със симпатизанти на властта, които ще се включат в митинга в подкрепа на правителството. С влаковете са дошли около 1000 души. Част от протестиращите признаха, че са организирани от ДПС и от партията са поели разходите за пътуването, както и за вода и храна. Други твърдяха, че са платили сами.  Сред тях - граждани от Шумен, чиито билети за автобус са с цена 36 лева.

На гара Подуяне беше сборният пункт и на пътуващите с автобуси от Добрич и Силистра. По-рано тази сутрин екип на "Хоризонт" видя и потока от автобуси по автомагистрала "Хемус" със силистренска, врачанска, монтанска и видинска регистрация. Най-много бяха рейсовете от Видин и всички бяха номерирани с табели.

В София всички пристигнали заедно се отправиха към центъра. 

В композицията от 14 вагона, която от вчера беше на жп гара - Бургас се качиха около 60 души, предимно млади хора. За тях пътуването беше безплатно.
Запитан кой е платил за пътуването на подкрепящите правителството, общинският председател на ДПС в града Шерафет Мехмед и партийният функционер Селим Иса казаха:

Не мога да отговоря на този въпрос, тъй като не зная.

Ние си организирахме отиване и връщане и ще си платим. От областта може би ще напълним влака. Ще бъдат над 1000 души
.

Двамата уточниха, че на пътуващите е осигурена само вода и храна.

За митинга заминаха и около 200 души от БСП с автобуси и лични автомобили.

От БДЖ потвърдиха информацията за двата допълнителни влака. Директорът на маркетинга в "Пътнически превози" Христо Иванов подчерта, че това са много добри приходи за компанията:

БДЖ "Пътнически превози" сме търговско дружество и всякакви клиенти, които направят заявки до нас, искат да ги превозваме с влакове и си платят, естествено това можем да го организираме. Така че имаме постъпили заявки за групи пътници, които искат да пътуват от Варна и Бургас до София. БДЖ знаете в какво положение е и търсим отвсякъде, където можем да постъпят допълнително приходи. Доста значителен приход. Горе-долу тези два влака ще донесат приход, който всички влакове носят за един ден, да не е един, но за половин ден приходите от всички влакове на железницата. Така че това е доста голям приход за нас и не можем да си позволим да изтървем тези приходи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе