Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Обзор на вота в Силистренско

Обзор на вота в Силистренско

В 3 от 7-те общини в Силистренска област кметовете бяха избрани на балотаж. Нови лица има в Силистра и Дулово.

Александър Сабанов ще е новият кмет на Силистра. Той участва в трета поредна кампания, като през 2019-а загуби на балотаж. Над 56% от гласовете сега са били за него. Вторият – Ивелин СТатев, получи подкрепата на 41% от гласувалите.

Невхис Мустафа е новият кмет на Дулово. Досегашният председател на Общинския съвет спечели подкрепата на почти 55% от гласувалите и така стана първата жена кмет на община Дулово.

Четвърти мандат спечели кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов. Той получи подкрепа от 3296 души или 63,41% от гласувалите. За опонента му в балотажа, Нехат Кантаров, гласуваха 1756 жители или 33,78%. Д-р Димитър Стефанов имаше предимство и на първия тур – тогава той получи малко над 37 на сто от вота и това наложи участието му в балотаж.

Неждет Джевдет е новият стар кмет на община Главиница. Той спечели втори пълен мандат, след като на първия тур на местните избори събра над 76,5% подкрепа.

Няма промяна в местното управление на Ситово. За трети мандат кмет на общината ще бъде Сезгин Алиибрям. На първия тур за него вота си дадоха близо 56% от гласоподавателите.

Людмил Сивев остава кмет на община Кайнарджа. На първия тур той получи близо 75 на сто от гласовете и така ще управлява общината за шести пореден мандат.

Янка Господинова ще е кмет на община Алфатар за трети пореден мандат. Това решиха избирателите в общината. За нея гласуваха над 68% от отишлите до урните.

В Силистренско ДПС ще управлява в 3 общини – Дулово, Главиница и Ситово. ГЕРБ има кметове в две – Алфатар и Кайнарджа. Кметовете на Силистра и Тутракан са независими.

По публикацията работи: Миглена Стоянова

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе