Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Опасна жега, чакат 41 градуса в Хасково

Опасна жега, чакат 41 градуса в Хасково

Оранжев код за опасно високи температури от 39-40 градуса е издаден за днес за общо 10 области у нас: 

Благоевград, Пловдив, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Силистра, Сливен, Пазарджик, Хасково и Ямбол. 

За всички останали области у нас предупредителният код е жълт - за максимални температури над 35 градуса. Подробностите в прогнозата за времето в края на бюлетина. 

От днес до края на месеца, при температури над 35 градуса, в следобедните часове ще бъде ограничавано движението на тежкотоварни камиони над 20 тона. Мярката ще важи от 13 ч. до 21 ч. по няколко първокласни, второкласни и третокласни участъка от републиканската пътна мрежа в област Кърджали.  Временната организация е с цел да се намалят рисковете от деформации на пътната настилка. Забраната е за пътя Кърджали - Маказа - Граница Гърция, по пътя Крумовград - Ивайловград, от Кърджали до село Мост и Кърджали - Джебел - Подкова. Забраната не важи за камиони с бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари. 

В Кърджали ще бъде горещо, а градусите между 21 и 38. 

В Смолян термомотерите ще показват между 16 и 32. 

Времето в планините:

Ще е предимно слънчево. Ще се развива купеста, след обяд купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 30°, на 2000 метра - около 22°. На морето Бури, горещини и градушки в страната 5 области са с оранжев код за опасни горещини в Южна България в четвъртък, показва прогнозата за времето на НИМХ. Максималните темпера... Прочети повече 

По Черноморието

ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от запад-югозапад. Максималните температури ще са 30°-33°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

По публикацията работи: Божидар Събев

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе