Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Отбелязваме 9 май

Отбелязваме 9 май

Денят на Европа и Денят на победата ще бъдат тържествено отбелязани пред паметника на 31-ви Силистренски Пехотен полк.
На церемонията ще присъстват представители на държавната и местната власт, на Областния съюз на ветераните от войните, на Съюза на офицерите и сержантите от запаса, на Областния военен отдел и на Регионалния клуб „Традиция”. Силистренци ще имат възможността да се срещнат с ветерани от община Силистра, участвали във Втората световна война. 

Петима са живите ветерани от община Тутракан. Двама от тях живеят в селата Царев дол и Варненци, а останалите трима – в Тутракан. Възрастта и здравословното състояние не им позволява да участват в традиционните срещи, организирани по празничния повод. Това е причината представители на общинската администрация да ги посетят по домовете и да им връчат поздравителни адреси, цветя и хранителни продукти.

Честване е организирано и в Шумен. То ще започне в 17 ч. пред Паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал”, където ще бъде тържественият ритуал по поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на България и света. Половин час по-късно венци и цветя ще бъдат положени и пред Руския паметник на пл. „България”. По покана на кмета на община Шумен Красимир Костов на посещение в Шумен ще бъде Сергей Панкрушкин – първи секретар в Руското посолство.

За поредна година кметът на община Смядово Иванка Петрова организира на 9 май среща на руски граждани, живеещи в общината. Около 30 семейства са новодошлите в града през последните две години. Приблизително толкова са и хората, които отдавна живеят в община Смядово. За всички тях ще има среща в обновената зала на читалището в града, която ще започне от 17 ч., а половин час по-рано в църквата „Св. Архангел Михаил” ще бъде отслужена заупокойна молитва за загиналите във войните. На срещата е поканен и областният управител Венцислав Венков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе