Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Скаути в полицията

Скаути в полицията

Децата от клуб „Млад скаут“ посетиха местното Районно управление в Силистра днес. Целта на визитата бе да се запознаят отблизо с професията и отговорностите на полицейските служители. Техен гид бе Мария Григорова, полицейски инспектор от група „Териториална полиция“.

Специално внимание бе отделено на пътната безопасност, на правилата за управление на велосипеди и тротинетки в градска среда и пресичането на пътното платно.

С интерес гостите проследиха демонстрацията на Валентин Неделчев от Научнотехническата лаборатория, който показа как се изземват дактилоскопни следи и как се обработва местопроизшествие.

В дежурната част на районното управление децата научиха в какви ситуации могат да потърсят помощ на тел.112, как полицията реагира на подаден сигнал и как помага на хората.




По публикацията работи: Велмира Стефанова БНР подкасти: Поколението Z BNR 2023 Podcast Хванати в мечтата за ЕС В центъра на системата Д-р Елена Вучкова: Децата могат да преборят наднорменото тегло В центъра на системата Има ли сензори по НЗОК за децата с диабет

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе