Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Множество нарушения в изграждането на водния цикъл на Силистра

Множество нарушения в изграждането на водния цикъл на СилистраСобственици на строителни фирми, участвали в изграждането на водния цикъл на Силистра сигнализираха медиите за множество нарушения при процедурите и изпълнението на проекта. 16 фирми от цялата страна все още не са получили възнаграждение - суми над милион и половина лева.

Строителните фирми са били наети като подизпълнители по проекта и са участвали с тежка техника и работна сила. Били са наети от фирма "Пеер Ка 85", също подизпълнител на основния изпълнител строително-предприемачески холдинг ЕООД.

Именно наемането на подизпълнители при наличието на изрична забрана в документацията по проекта е най-голямото нарушение, смятат потърпевшите. Всяка от 16-те фирми има да получава между 20 и 500 хиляди лева. За миналия месец беше насрочен протест, като беше отложен след обещание да започне разплащане.

Оказа се обаче, че е платено само на фирмите от Силистра, при това не изцяло. Останалите 16 фирми отново са в стачна готовност. Те са изпратили жалба до главната  дирекция за борба с организираната престъпност, с копие до ДАНС, Окръжната прокуратура в Силистра и екоминистерството и очакват намесата на институциите.

1 Коментар

  1. Информацията е неточна и неясна!Когато публикувате нещо си направете труда поне да си набавите нужната информация!!!!!И не е Пеер Ка, а ПРК България 85 ООД !!!!!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе