Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Резултати от кметската надпревара в страната

Резултати от кметската надпревара в страната

Пазарджик избра нов кмет. Това е Петър Куленски от "Продължаваме промяната" - "Демократична България". Той победи дългогодишния кмет Тодор Попов, издигнат от местна коалиция "Новото време". Разликата между двамата е 10 процента.

Николай Мелемов от ГЕРБ печели четвърти мандат кмет на Смолян със 149 гласа разлика пред опонента си Стефан Сабрутев от Движение "Нашият град".

Кюстендил е с нов кмет - това е Огнян Атанасов от "Партия на зелените". Той успя да победи в балотажа Петър Паунов, издигнат този път от ГЕРБ. Паунов загуби след 4 поредни кметски мандата.

Издигнатият от местната коалиция „Има такъв  народ“-"Български възход“ Страцимир Петков е новият кмет на община Ловеч. Той спечели балотажа  51.76%срещу кандидата на ГЕРБ-СДС Валентина Недялкова, която беше подкрепена от 45,6 на сто от упражнилите своя вот.

В Тетевен Мадлена Бояджиева от ГЕРБ ще управлява общината за трети мандат, след като спечели балотажа срещу кандидата на „Движение "Напред България“ Милен Милев.

В Силистра Ивелин Иванов от ГЕРБ отстъпва мястото си на Александър Сабанов от инициативен комитет.

Раднево избра нов кмет - Георги Петров подкрепен от местна коалиция.

В Добрич за кмет на общината е избран Йордан Йорданов, издигнат от местна коалиция. Загубилият на балотажа е Красимир Николов от ГЕРБ. Разликата между двамата е 5 процента, сочат данните от 100 процента обработени протоколи.

Цветан Ценков отново ще е кмет на Видин. На балотажа той побеждава убедително кандидата на ГЕРБ Александър Матеев. 100 процента от секционните протоколи са обработени, разликата между двамата е 18 процента в полза на Ценков, издигнат от коалицията "СДС-НДСВ" и "Новото време". 

Партия ГЕРБ печели втория тур на кметските избори в Габрово. При 100 процента обработени секционни протоколи в общинската комисия, Таня Христова печели балотажа със 66. 58 процента и ще е кмет на областния град за четвърти път .  Опонента й от партия Възраждане Даниел Петров е събрал почти 29 процента от гласовете

В Севлиево четвърти мандат ще управлява Иван Иванов от ГЕРБ, който при 76% обработени в Общинската комисия протоколи, води с 58,41 на 100.

Денчо Минев от ГЕРБ ще застане на кметския стол на община Трявна. Той е бил подкрепен от 51,59% от избирателите, показват окончателните резултати.

Община Радомир има нов кмет. Бившият областен управител на Перник Кирил Стоев, чиято кандидатура бе издигната от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" /БЗНС, ВМРО-БНД/ се наложи убедително над досегашния кмет Пламен Алексиев от ГЕРБ.

В общините Елхово и Тунджа ще управляват нови кметове. Това оказват данните при 100 процента обработени протоколи.

Новият кмет на крайграничната община е Петър Гендов издигнат от местна коалиция, в която влизат "Продължаваме промяната - Демократична България", БСП и други. Той печели с 53,86% от гласовете срещу досегашния Петър Киров от ГЕРБ, който беше начело на общината четири мандата. На балотажа вчера той събра 45,14% подкрепа.

След пет мандата на Георги Георгиев от БСП, в община Тунджа през следващите четири години ще управлява Санчо Ставрев издигнат от местна коалиция България на регионите. Той печели 55,34% от гласовете. Георги Георгиев е с 43,47%.

Първите заседания на общинските съвети в Елхово и Тунджа са на 10 ноември.

С близо 52 на сто досегашният кмет на Мездра Иван Аспарухов печели шести мандат като кмет на община Мездра срещу Генади Събков от БСП.


По публикацията работи: Явор Римски

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе