Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Болница в Силистра вече ще обучава специализанти в 21 специалности

Болница в Силистра вече ще обучава специализанти в 21 специалностиОбластната болница в Силистра вече ще обучава специализанти в 21 специалности. Акредитацията до голяма степен помага за кадровото обезпечаване на лечебното заведение.

Досега Силистренската болница реализираше практическо обучение на специализанти в 15 специалности. Занапред възможностите се разширяват, съобщи директорът на болницата д-р Даниела Костадинова:

Това са 6 специалности още. Това е Трансфузионна хематология, Урология, Очни, Ушни болести, микробиология и Клинична лаборатория. Целта е съответно да дойдат млади хора.

Чрез акредитацията като база за практическо обучение, ръководството на лечебното заведение успя да задържи на работа много местни лекари и да привлече медици от други райони на страната:

В момента имаме 14 специализанти, някои са наши лекари, имаме и от други области. Давам си сметка, че това, че станахме база за обучение ни запази тези лекари, които са наши, доведе други, които поне за времето за обучение ще са тук и помагат, и работят, и се учат, защото иначе нямахме никакъв шанс това да се случи и това е може би най-важното нещо, което сме направили.

За да подпомогне специализантите, болницата заплаща таксите за обучение. Те от своя страна подписват договори, че след придобиване на съответната специалност ще останат да работят в лечебното заведение поне толкова, колкото трае специализацията.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе