Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

В Окръжния съд в Силистра заработи служба "Регистратура"

В Окръжния съд в Силистра заработи служба

От днес в силистренския Окръжен съд започна работа служба "Регистратура". Създаването ѝ е част от стратегията за подобряване на административното обслужване на гражданите и юридическите лица. 

В "Регистратурата" ще се приемат заявления и искания, ще се издават документи и ще се извършват и други административни услуги, каза председателят на съда Пламен Неделчев:

"Новата служба, каквато досега нямаше, ще изпълнява дейностите, които досега се извършваха от двете деловодства - гражданското и наказателното, които обаче се намират на третия етаж и не са достъпни за хора с увреждания и като цяло са неудобни за комуникация с гражданите. Това стана възможно, след като беше въведена новата единна информационна система. Досега цялата документация се съхраняваше на хартия. Сега всички документи са сканирани, има електронно дело и това дава възможност на първия етаж да се обособи такава служба":

Достъпна за хората с увреждания е не само откритата днес нова служба, а и съдебна зала на първия етаж, която е оборудвана и с техника за конферентни съдебни заседания. 

По публикацията работи: Георги Даскалов

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе