Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Първи Фестивал на сетивата

Първи Фестивал на сетивата

Силистра е домакин на двудневен Фестивал на сетивата „Danube Experience”. В Дунавския парк са подредени тематични кътове- кухня, вино, приключения, култура и история. Събитието е част от честванията на Международния ден на река Дунав – 29 юни. 

Гостите на фестивала ще могат да разходят с атракционен влак и голф колички, да се качат на соларен катамаран, да участват в работилници за малки и големи, да направят фото разходка из Силистра, да се запознаят с живота на римляните в античния Дуросторум. 

Над 100 дигитализирани и реставрирани изображения и документи, посветена на 150-тата годишнина от създаването на Дунавския парк в Силистра като най-старата обществена градина у нас, ще бъдат показани в специална изложба. Тя е дело на колекционерите на архивни документи и снимки Петко и Виктор Герасимови. Творбите са изложени в 17 табла, които са разположени по алеите на градската градина. 

С Фестивала на сетивата „Danube Experience” се  отбелязва и 30-тата годишнина от учредяването на Асоциацията на дунавските общини. 


По публикацията работи: Ивелина Иванова

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе