Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Местните организации на РБ в Силистра се разграничиха от кандидат-кмета, номиниран от централата

Местните организации на РБ в Силистра се разграничиха от кандидат-кмета, номиниран от централата

Дни преди началото на предизборната кампания за местните избори в редиците на Реформаторския блок в Силистра избухна скандал. В протестна деларация до медиите местните организации на партиите от блока категорично възразяват срещу желанието на националното ръководство еднолично да определи кандидатите за участие в изборите

В протестната декларация се казва, че въпреки постигнатото споразумение между местните ръководства на партиите от Реформаторския блок за общ кандидат за кмет и обща листа, то е отхвърлено неоснователно от арбитражната комисия, като е нарушен принципът централните органи да не се намесват, когато има постигнато съгласие.

Категорично възразяваме срещу решението на Централния избирателен щаб да упълномощи Александър Сабанов да представлява Реформаторския блок на местните избори в община Силистра, се казва още в декларацията.

Заместник-председателят на ДСБ в Силистра Люба Иванова коментира:

Ние бяхме готови. Имаме си кандидат за кмет, имаме си изготвена листа. В последния момент в събота, в 11 часа, ни сервират това решение фактически, че РБ от национално ниво ще подкрепи Александър Сабанов. Не ни устройва и по принцип. Разграничаваме се от лицето Александър Сабанов. Утре в 18.00 часа имаме заседание на местното ръководство на ДСБ и колективно напускаме редиците на партията в знак на протест.

Подобни действия обмислят и останалите членове на останалите партии-партньори в РБ в Силистра.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе