Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Видин очаква участниците в 63-та Международна Дунавска регата ТИД 2018

Видин очаква участниците в 63-та Международна Дунавска регата ТИД 2018

Видин очаква днес да пристигнат участниците в 63-та Международна Дунавска регата ТИД 2018. Те са тръгнали на две групи тази сутрин- в 7 и в 9 часа от Ново село. За първи път участниците ще имат и почивен ден във Видин, в който е предвидена и туристическа обиколка на града.

Регатата стартира на 23-и юни от Германия и ще завърши на 6-ти септември на делтата на Дунав в Румъния. Речният поход в българската част включва преход от Видин до Силистра.

Международната туристическа регата по р. Дунав, ТИД е гребен поход, наричан също регата по река Дунав, който е най-дългият в света от този род. Провежда се ежегодно от 1956 година насам. Организира се от членска организация, която извършва дейността си под егидата на кану-каяк или туристическите асоциации на участващите страни. Походът представлява два месеца и половина  пътешествие с багаж в лодката .

Сегашният маршрут започва винаги (от 1969 г. насам) в края на юни от Иглощат Германия.  Преминава през останалите страни-организаторки - Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия, България и след 2516 km приключва в средата на септември в Сфънту Георге - Румъния на Черно море. Ежедневните маршрути (преходи) са между 20 и 60 км, независимо от климатичните условия. Официалният език на ТИД е немски.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе