Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Акценти от чуждестранния печат

Акценти от чуждестранния печат

Западните издания коментират обявените от Русия ответни действия в отговор на въведените от САЩ санкции. Москва нареди на 755 дипломати и служители на американските мисии в Русия да напуснат страната.Решението ще предизвика нова криза в отношенията между двете страни, пише британския "Индипендънт". Изданието отбелязва, че това се е случило само няколко дни, след като и двете камари на Конгреса на САЩ почти единодушно са гласували за затягане на съществуващите санкции срещу Москва.

"Вашингтон пост" коментира, че решението на руския президент Владимир Путин е най-голямото принудително намаляване на персонал на посолство от 1917 г. насам.

"Ню Йорк таймс" оприличава обявената мярка на сюжет от Студената война.

Темата е централна и за руските издания. Надеждите за подобряване на отношенията между Русия и САЩ се разсеяха окончателно, отбелязва "Ведомости" в редакционен коментар. Двете страни стигат "ново ниво в санкционната война, което с оглед разликата в икономическия им потенциал може да причини на Русия по-големи загуби, отколкото на САЩ", коментира изданието.

Румънските вестници съобщават за срещата на местните власти в румънския град Кълъраш на тема изграждането на мост над река Дунав. Плановете са съоръжението да свързва Силистра с румънския град. Сред участниците в срещата са били почетният консул на България в Плоещ Росен Русев, кметът на Силистра Юлиян Найденов, както и неговият колега от Кълъраш. Представители на местните румънски власти съобщиха, че са били обсъдени осъществените до момента етапи и стъпките, които трябва да бъдат направени в следващия период от двете страни за реализирането на тази инвестиция. 


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе