Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

YouTube пусна музикално приложение

YouTube пусна музикално приложение

Видеопорталът YouTube пусна първото си музикално мобилно приложение - YouTube Music, което вече е налично за Android и iOS. То е разработено с идеята "музиката никога да не спира" и да помага за откриването на нови изпълнители. Приложението е безплатно с реклами. Има и опция да се активира платен абонамент чрез услугата YouTube Red.

Чрез апа могат да се търсят както оригиналите на 30 млн. песни, така и концертни изпълнения, а дори и караоке версии. Потребителите имат възможност да търсят и клипове, които учат как се свири на даден инструмент. Търсачката е разработена така, че да показва само резултати, свързани с музика, а всякакво друго съдържание се пропуска. YouTube Music не може да се използва за създаването на плейлистове. Тази функция остава за Google Play Music. Приложението на видеопортала ще генерира ежедневен плейлист автоматично, в който ще се съдържат любими песни на потребителя, както и нови предложения, които може да му харесат.

Компанията иска приложението да не е заместител на оригиналния начин, по който потребителите слушат музика, а да е допълнение и помощник в моментите, когато са в движение или просто искат да разпуснат. Апът вече е наличен на пазара в САЩ, очаква се постепенно да се появи и в други държави.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе