Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Тошко Бързилов: "Пожарна безопасност" е повишила своята готовност за действие при бури и градушки

Тошко Бързилов:

Оранжев код- предупреждение за силни  валежи, гръмотевични бури и градушки действа в шест области на страната. В 19 области е обявен жълт предупредителен код за потенциално опасно време. Без прогнози за опасни метеорологични явления са Силистра, Добрич и Варна. В тези с оранжев код се очакват до 60 литра дъжд на квадратен метър, прогнозират от Министерството на околната среда и водите.

Очакванията на НИМХ към БАН са на много места в Западна и Централна България да има валежи от дъжд, на места - интензивни с гръмотевични бури. Най-интензивни явленията ще бъдат в Софийска област, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, а по-късно и в Пазарджишка област. На много места ще има условия за градушки.

Във връзка с очакваните бури и градушки в няколко области в Западна България от пожарната съветват хората да бъдат внимателни. В готовност са допълнителни екипи на дирекцията. Главен инспектор Тошко Бързилов каза:

В момента постоянно се следи обстановката на територията на страната. Към настоящия момент нямаме данни за възникнали големи наводнения и бедствия, единствено паднали повече дъждове в района на Видин, Лом. В Лом имаме наводнена една бензиностанция. Своевременно предприемаме мерки за информиране на компетентните структури като подаваме своевременно информация на телефон 112 за всичките произшествия, вследствие на наводненията и да не забравяме най-важното, ако ние сме потърпевши от такова събитие, да дадем точен адрес, да се пазим от евентуално паднали дървета и градушки. Затова не трябва да заставаме под дървета в парковете или ако сме в планината. Искам да напомня, че структурите на "Пожарна безопасност" са повишили своята готовност за действие в такива ситуации. Допълнително са въведени екипи за дежурство, приведена е техника в готовност за действие при опасни явления, наводнения и паднали дървета.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе