Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Илон Мъск задължава офис служителите на Tesla да се върнат на работа

Илон Мъск задължава офис служителите на Tesla да се върнат на работа

Илон Мъск настоява офис служителите на Tesla да се върнат на работа физически или да напуснат компанията.

Всеки, който желае да работи отдалечено, трябва да бъде в офиса за минимум 40 часа седмично или да напусне Tesla. По думите на милиардера, офисът трябва да бъде основното работно място на служителя, където са базирани другите работници, с които редовно си взаимодействат — „а не отдалечен клон, който не е свързан със служебните задължения“.

Мъск каза, че лично ще разгледа всяко искане за освобождаване, но като цяло коментарут му е: „Ако не се появите, ще приемем, че сте подали оставка“.

Политиката на Tesla е напълно в противоречие с тази на другата технологична компания, която Мъск се опитва да купи - Twitter, която по-рано обяви, че служителите могат да продължат да работят от дома „завинаги“, ако предпочитат. „Където се чувствате най-продуктивни и креативни, е мястото, където ще работите и това включва работа от дома на пълен работен ден завинаги“, написа главният изпълнителен директор Параг Агравал в пост до почти 100 000 служители на Twitter през март, точно преди интересът на Мъск да притежава платформата за социални медии да стане ясен.

При Tesla обаче това няма да е така. „Особено важно е висшите мениджъри да бъдат виждани в офиса“, казва Мъск, добавяйки, че това е една от причините той по същество да живее във фабриката на Tesla във Фремонт, Калифорния, когато компанията се бори да увеличи производството през 2017 и 2018 г.

„Ако не бях направил това, Tesla отдавна щеше да фалира“, пише той. „Разбира се, че има компании, които не изискват това, но кога за последен път сте извадили страхотен нов продукт? Мина известно време.“

Мъск добавя още: „Tesla има и ще създава най-вълнуващите и значими продукти на всяка компания на Земята“, добави той. „Това няма да стане, ако не сте тук.“

Проучванията показват, че по-голямата част от служителите предпочитат възможността да работят от вкъщи. След повторното отваряне на офисите след спирането на Covid-19, много компании извън Twitter обявиха повишена гъвкавост за служителите, които искат да работят дистанционно, отчасти като начин за задържане или привличане на таланти в особено тесния пазар на труда. Но най-богатият човек в света не изглежда загрижен за тази динамика.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе