Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Ремонтират детски площадки в Силистра

Ремонтират детски площадки в Силистра

18 детски площадки ще бъдат обновени в Силистра. Те са в различни райони на града. Местата за игра ще бъдат приведени в съответствие с общинската Наредба 1 и ще бъдат оборудвани с пейки за отдих, кошове за смет, ще бъдат  поставени ударопоглъщащи настилки, нови съоръжения за игра, информационни табели и ограждения. 

Д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра, и екип от експерти инспектираха 18-те площадки за игра. На всяка има съоръжения и катерушки, които се нуждаят от ремонт, някои са морално остарели. От  укрепване  и цветово освежаване се нуждаят и по-новите съоръжения. Заобикалящите  пространства са  замърсени с битови отпадъци, а на места са обрасли с трева. Липсват пейки и елементи.

По време на огледите жители изявиха желание да помогнат за възстановяване на площадките с доброволен труд.  При подадена заявка до Общината от граждани или фирми  администрацията ще осигури необходимите материали и специалисти.

За дейностите в бюджета на община Силистра за 2018 г. са заложени около 100 000 лв. с ДДС. Предстои процедура за избор на изпълнител.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе