Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Принтирайте си собствена кола

Принтирайте си собствена кола

Фирмата Local Motors планира да позволи на всеки желаещ да си 3D принтира собствено возило в някоя от нейните фабрики. За момента те са три, като най-новата отвори неотдавна врати в щата Тенеси, САЩ, а предстои създаването на четвърта - в Берлин, Германия, пише nauka.offnews.bg.

Всъщност "фабрики" в случая не е най-точната дума. По-скоро става въпрос за помещения с големи и комплексни 3D принтери, в които ще се създават превозни средства по желание на клиента. Нещо повече - потребителите ще могат дори да използват креативността си и сами да измислят много елементи от дизайна на своя бъдещ автомобил.

Догодина компанията планира да създаде първата в света изцяло дигитално създадена и 3D принтирана кола, която се очаква да се предлага за 53 000 щ. долара. Тя ще се нарича LM3D Swim и ще бъде изработена чрез технологията DDM (Direct Digital Manufacturing - директно дигитално производство) - форма на 3D принтиране, при която се използва направо CAD файл.
Още по-интересно е, че Local Motors възнамерява в по-далечно бъдеще да превърне своите фабрики в платформа, използвана от хиляди независими екипи, които да предлагат своите дизайни през нея. По всичко личи, че предстоят доста интересни времена за автомобилната индустрия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе