Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на печата

Преглед на печатаСлед поредица анализи за състоянието на енергетиката, Бългaрският енергиен холдинг подписа договор със Световната банка, по силата на който пак ще се анализира секторът у нас. Само преди седмица излезе докладът на временната анкетна комисия към Народното събрание за проверка и оценка на състоянието на енергетиката, пише "Дума".

"Всички болници ще бъдат проверявани дали приемат спешни случаи", отбелязва "24 часа", като цитира здравния министър Петър Москов. По думите му, ако някъде се връщат болни, ще има наказания. Повод за гневната реакция на министъра са сигнали, че някои болници препращат пациенти в спешно състояние, защото разходите за лечението им са големи и те не искали да натоварват бюджетите си, пише вестникът.

Средната заплата в София расте 32 пъти по-бързо от заплащането в област Силистра. За една година средното възнаграждение в столицата е скочило със 129 лева. В челната тройка са още Габрово и Перник. Само в Смолян и Кърджали заплащането намалява, посочва "Сега", като се позовава на данни на националната статистика.

"Месечното възнаграждение на депутатите намалява", информира "Монитор". На базата на средната заплата в обществения сектор се изчисляват и депутатските пари, а цифрите показват, че намалението е с 12 лева на месец.
 
Очакванията за висока надница подмамват българите да заминат на работа в чужбина. Обещанията за високо заплащане обаче, се оказват най-честата измама, отбелязва "Новинар" и посочва, че външното министерство е публикувало списък с препоръки, които хората да следват при заминаването си на сезонна работа.

"10 години затвор и конфискация на половината имущество получи бившият шеф на Националната разузнавателна служба генерал Кирчо Киров. Причината е, че Военният съд го призна за виновен  за присвояването на близо 5 милиона лева в периода 2007-2011 година", съобщава "Стандарт".

"От следващата академична година ще бъде позволено на български студенти да се обучават един или два семестъра в университети и извън Европейския съюз по програма Еразъм плюс", пише "Телеграф". Най-голям интерес има към университетите в Русия, Съединените щати и Китай.

"Плащаш 2 лева на кондуктора и пушиш във влака" - за тази схема в БДЖ сигнализират читатели на вестник "Труд". След пожара във влака София - Кардам, който взе човешки жертви, кондукторите са длъжни да глобяват с 20 лева всеки, хванат с цигара във вагоните. Пътници обаче, разказват, че вместо да го глоби, униформеният упътва пушача към определена тоалетна срещу 2 лева.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе