Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Кандидат за кмет в Силистра иска повторно преброяване на бюлетините заради съмнения за злоупотреби

Кандидат за кмет в Силистра иска повторно преброяване на бюлетините заради съмнения за злоупотреби

Кметът на Силистра ще бъде определен на балотажа в неделя между Юлиян Найденов от ГЕРБ и Александър Сабанов от местна коалиция "Гражданско единство". Сабанов обяви, че ще поиска повторно преброяване на бюлетините поради съмнения за злоупотреби и контролиран вот.

Големият брой недействителни бюлетини навежда на мисълта за проблеми при отчитането на гласовете, смята Александър Сабанов. При 23 707 гласували за общински съветници, недействителните бюлетини са 3 250.

И ние ще подадем жалба за повторно преброяване, както за бюлетините за общински съветници, така и за бюлетините за кмет.

Другият голям проблем, според Сабанов, са неподготвените секционни комисии:

Мога да ви покажа един протокол от 140-а секция, ако не се лъжа, където 100 гласа действителни, сборът на гласовете по партии е 70 и после отиваме на място, ще броим -  ами тука сме изпуснали една тройка отпред, стават 39. Значи от девет до 39 не е без значение какво се случва, нали? Това е на една секция.

На много места участници в изборите безпрепятствено са провеждали агитация пред секциите в изборния ден.

В цялата страна се знае, че се купуват гласове. В крайна сметка някой да са го осъдили за това нещо. Знае се, но никой не може да го докаже. Хиляди жалби се пишат. В крайна сметка жалби, жалби, но тези жалби не довеждат до нищо.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе