Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Седмокласниците подават заявления за първо класиране от утре

Седмокласниците подават заявления за първо класиране от утре

Заявленията на седмокласниците за кандидатстване в профилираните и професионалните училища в Шуменска област ще се приемат от утре, 17 юни, до края на работната седмица във Второ основно училище „Д-р Петър Берон”. Учениците ще имат право да кандидатстват в 26 паралелки на 18 профилирани и 8 професионални паралелки в 8 училища.
Учениците подават документи в присъствието на един от родителите, а комплектът включва копие и оригинал на удостоверението за завършен 7 клас; копие на служебната бележка за оценките от положените приемни изпити, ако ученикът ще кандидатства в училище извън областта, в която е учил до момента; и копие на медицинско свидетелство от личния лекар, ако ученикът кандидатства в профил „Изкуства”, „Спорт” и за специалности по професии.
В Разградска област документи ще се приемат в Центъра за ученическо, техническо и научно творчество. Училищата-гнезда в Търговищка област са три – І ОУ „Хр. Ботев” в Търговище, Основното училище „Никола Вапцаров” в Попово и Прогимназия „Даки Йорданов” в Омуртаг.
В Силистра документи на седмокласници се приемат в  Младежкия дом. Гнездо за приемане на документи за участие в класирането ще има и в СОУ „Й. Йовков” в Тутракан. Резултатите от първия етап на класирането ще бъдат обявени до 26 юни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе