Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Обновяват детска ясла с 5 млн. лв.

Обновяват детска ясла с 5 млн. лв.Започна генерален ремонт на силистренската детска ясла "Здравец". Тя е една от най-старите в България и през 2019 г. ще навърши 70 години от създаването си. Официално първата копка на строително-ремонтните работи е насрочена за 21 март, но дейностите са започнати. Основното обновяване на детското заведение е по Оперативната програма "Региони в растеж" и е част от общата инвестиционна програма на Община Силистра. По програмата са отпуснати 17.9 млн. лева. С тях ще бъде ремонтирано и основното училище "Св. Св. Кирил и Методий". Силистренската общинска администрация участва в ремонта на яслата с близо 70 000 лева, каза за Радио Шумен зам.-кметът на Силистра Денка Михайлова, ръководител на целия проект.
"Детска ясла "Здравец" ще бъде изцяло обновена. Общата стойност на проекта е над 5 млн. лв. Само строително-ремонтните работи струват над 1 млн. лв. с ДДС. В резултат на проекта ще имаме пълно обновяване на сградата, ще има нови детски площадки и физкултурен салон", посочи тя.

По договор ремонтът на детската ясла „Здравец“ в Силистра трябва да приключи за 90 календарни дни, уточни  Денка Михайлова.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе