Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Наши IT спецове с топ криптографска услуга

Наши IT спецове с топ криптографска услуга

pCloud представиха своята криптографска услуга за защита на информация по време на провеждания в Барселона в момента Mobile World Congress 2016. pCloud Crypto, разработена от българските експерти в швейцарската компания, стана една от сензациите на ежегодното технологично събитие. Услугата предоставя на потребителите максимална сигурност за файловете им в облака. pCloud Crypto Challenge се превърна в истинско предизвикателство за хакери от цял свят, които бяха поканени от компанията да се опитат да разбият защитата на криптирана папка. То продължава, като към момента са направени 2789 хакерски опита, но успешните са 0, а наградата за успелия да разбие защитата е 100 хил. долара.

"Защитата на файлове с pCloud Crypto е лесна, колкото поставянето на файлове в папка. Услугата гарантира дигитална неприкосновеност - криптираната информация е недостъпна дори и за администраторите на pCloud", коментира Тунио Зафер, изпълнителен директор на pCloud.

pCloud Crypto се предлага като мобилно приложение за Android и iOS. Очаква се скоро компанията да представи и версия за Windows Phone. pCloud Crypto криптира информацията директно на мобилното устройство, гарантирайки максимална сигурност за файловете на потребителите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе