Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Истанбул събира лидерите на гейм индустрията

Истанбул събира лидерите на гейм индустрията

Световната гейминг индустрия се събира на границата между Европа и Азия за първата гейминг конвенция в Истанбул, Турция. Gaming Istanbul 2016 е организиран от глобалния лидер в гейминг събитията, GL Events, и ще се проведе в Istanbul Congress Centre между 4 и 7 февруари. Очаква се събитието да бъде посетено от над 100 хил. души, за да чуят новите тенденции и изпробват последните хитови заглавия в гейминга.

Ще присъстват представители на индустриалните титани Activision Blizzard, BANDAI NAMCO, Bethesda, Capcom, Disney, Take-Two Interactive, Ubisoft и Warner Bros. Над 25 инди игри също ще бъдат представени, заедно с последните гейминг джаджи и технологични трендове от NVIDIA, Logitech, MSI, Red Bull, HWA Gaming и още много други.

Освен множеството събития и щандове, организирани от световните гейм компании, на GIST2016 ще се проведат и няколко eSports турнири. Професионалните състезания ще бъдат за PES League Regional Finals, Counter-Strike: Global Offensive, FIFA 16 и Phantomers. Аматьорския турнир пък е отворен за всички присъстващи и добавя в списъка със заглавия League of Legends, DotA 2 и др. популярни MOBA игри. Търговската част на изложението ще позволи на посетителите да си закупят както обичайните гейминг аксесоари, игри, играчки, реплики и конзоли, така и да си сглобят собствено high-performance гейминг PC. За децата е подготвен специален парк. Специално място е отделено за косплейърите, изградена е "Ентъртеймънт Арена" за купонджиите, а на специалните B2B зони ще се говори само и единствено за бизнес. Събитието ще посетят и някои известни гейминг YouTube-ри, като на този етап повече информация за тях не е известна.

Ден преди започването на събитието, на 3 февруари, ще се проведе специална конференция на гейминг разработчиците в университета Бахченшехир.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе