Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Facebook обеща телепортация до 2025 г.

Facebook обеща телепортация до 2025 г.

Facebook планира създаването на телепортатор до 2025 г., пише BusinessInsider.com. По думите на техническия директор на Facebook Майк Шрьофър, компанията планира да създаде устройство, което ще позволи на потребителите да бъдат на всяко всяко място, по всяко време, което пожелаят.

Разбира се, не става въпрос за физическо преместване. Идеята на екипа стъпва на шлема за виртуална реалност OculusRift и по-точно на негов приемник от следващо поколение. Шрьофър твърди, че бъдещите подобни устройства ще могат да въздействат на нашите усещания по начин, по който да повярваме, че виртуалният свят е реален.

За да реализира идеята си, Facebook работи усилено в три направления. Първо, потребителят във виртуалния свят трябва да може да вижда не само другите, но и себе си. Второто направление се свежда до реалистична имитация на окръжаващата среда с най-малките детайли – от осветлението до физически свойства на обектите.

Компанията вече работи заедно с с Oculus Rift за създаването на виртуални слушалки, които ще излезе в началото на следващата година.

Технологията ще позволи на потребителя лесно да създава собствени светове. Да повярваш в своите фантазии е много по-лесно, отколкото да се вживееш в чужди, поясняват още от Facebook.

В следващите десет години човечеството ще види как идеята на Facebook се превръща в реалност, благодарение на развитието на технологиите. Подобно бъдеще вероятно е примамливо за мнозина, но несъмнено буди и тревога за възможните последствия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе