Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

899 евро ще струва HTC Vive VR

899 евро ще  струва HTC Vive VR

Тайванският смартфон производител HTC обяви цената за шлема си за симулация на виртуална реалност - HTC Vive, разработен в колаборация с гейм гиганта Valve Corp. Устройството ще струва 899 евро в Европа, 799 долара в САЩ и 689 паунда във Великобритания. Предварителните поръчки започнаха този понеделник, 29 февруари, като всеки клиент има право само на един брой. В пакета са включени и три игри, Fantastic Contraption, Job Simulator, и Tilt Brush, както и програма за 3D рисуване, осигурена от Google.

Сътрудничеството между HTC и Valve ще осигури множество други игри за клиентите на Vive VR. Миналия месец в Сиатъл бяха демонстрирани 12 игри от разнообразни жанрове.

Освен високата цена, със 100 долара/евро над обявената за конкурентното устройство Oculus Rift на Facebook, проблем за крайния потребител представлява цената на нужния компютърен хардуер за използването на шлема за виртуална реалност. Около 1200-1500 евро струва компютърна конфигурация, способна да осигури стабилни параметри за качествено VR изживяване независимо от закупения шлем. Това поставя VR технологиите в неудобната позиция на High End нишови продукти, а не комерсиално достъпни за мейнстрийма джаджи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе