Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Женева радва окото със 101 премиери

Женева радва окото със 101 премиери

Автомобилното изложение в Женева е едно от най-чаканите в света и особено в Европа, тъй като е първото за годината на Стария континент. Поради тази причина събитието се очаква с нетърпение както от производителите на автомобили, така и от широката публика. И тази година, през която ще се проведе 84-ото издание на "Geneva International Motor Show", автосалонът ще представи най-новите коли, тенденции и разработки в сферата на автомобилостроенето. Общо над 101 премиери ще могат да видят автоманиаците по щандовете на различните марки. В цифрата влизат както изцяло нови коли, така и лимитирани серии, фейслифт модели, спортни модификации, които за първи път виждат бял свят, тунинговани автомобили от специализираните в сектора компании и нови двигатели. Отделно публиката ще може да се запознае и с още 26 концептуални разработки. Уникалното при тях на това изложение е, че болшинството почти със сигурност скоро ще могат да се видят и по пътищата в този си вид или много подобен. Но и реалните коли, които дебютират на автосалона в Женева, определено заслужават внимание и ще спечелят много фенове и купувачи сред стотиците хиляди посетители, които се очакват да посетят изложението между официалното откриване за широката публика на 6 март и закриването на 16 март.

Една от звездите на Женева ще се подвизава на щанда на Peugeot. Това е появилата се в края на миналата година нова 308-ица. В навечерието на автосалона семейният хечбек на французите грабна престижната титла "Автомобил на годината 2014". По ирония на съдбата 308-цата спечели конкурса, събирайки 307 точки. Същата индикация носеше предишният победител в престижния конкурс от редиците на Peugeot - моделът 307, който спечели приза през 2002 г. Сега новата 308-ца се пребори за титлата в сериозната конкуренция на BMW i3, Tesla S, Citroen C4 Picasso, Mazda 3, Skoda Octavia и Mercedes S-class. Така, въпреки че е позната на автофеновете от края на миналата година, колата със сигурност ще привлича любопитните погледи в Женева. Освен с колата на 2014 г. щандът на Peugeot ще представи на посетителите два изцяло нови модела, два нови двигателя, концепция и цял отбор "спортисти". Посетителите ще бъдат първите, които ще се запознаят с новия градски модел 108, а също и с комбито 308SW. За хората с бензин в кръвта и почитатели на повечкото адреналин пък французите са подготвили спортните RCZ R, 308 R Concept и 208 T 16 Pikes Peak.
На щанда на Citroen пък се очаква една от звездите да бъде новото поколение на компактния градски C1. Второто поколение на колата идва с много изненади, куп възможности за индивидуализация и най-същественото - автомобилът вече ще се предлага и във вариант с мек подвижен покрив. Освен него дъхът на феновете ще спира също и наточената версия на Citroen DS3 Racing Cabrio. За по-улегналите пък французите ще предложат проходимата версия на комбито C5 CrossTour. Не по-малък интерес сред публиката ще предизвикат и концептуалните Citroen C4 Cactus и Cactus Aventure, а също и C1 Swiss&me.
Обновената версия на най-продавания автомобил в класа си - Ford Focus, също ще покаже официално новата си визия в Женева. Освен редица изменения по екстериора и интериора колата разполага и с ново окачване и нов 1.5-литров EcoBoost двигател в два варианта на мощността.
От Jaguar са предвидили две изненади за феновете си. Посетителите на автосалона в Женева ще бъдат първите, които ще могат да се запознаят отблизо с "напомпания" XF R-sport. Дебют ще направи и мощното и луксозно комби Jaguar XFR-S Sportbrake.
Феновете на японските автомобили също няма да останат разочаровани от "Geneva International Motor Show". От Nissan са им подготвили официалния дебют на новата Almera. Доста по-вдъхновяващ за автоманиаците обаче ще бъде специалната версия на Nissan GT-R NISMO EU-Spec. Феновете на марката ще могат да се запознаят още и с фейслифта на хита Juke, а също и с форсираната версия на Note, носеща обозначението DIG-S.
Suzuki пък ще представи най-новия си модел от А-сегмента Celerio, чиято задача ще бъде да замени успешно Alto.
Toyota пък ще демонстрира второто поколение на ултракомпактния градски модел Aygo, който прави официалния си дебют и има задачата да продължи успешната "кариера" на първия модел, който завоюва стотици хиляди фенове. При луксозната марка на японците също има няколко сериозни изненади. Любителите на високите скорости ще могат да се запознаят с Lexus RC F Sport Edition. Специално за европейския пазар пък ще бъде представен хибридът CT200h EU-Spec. Японците не са пропуснали да се похвалят и с новия си модел в SUV сегмента Lexus NX. Посетителите на автосалона ще могат да се запознаят и с концепта RC F GT3.
Феновете на германските марки също няма да бъдат разочаровани. На щанда на Opel ще бъде демонстриран суперспортният вариант на Astra OPC Extreme, под чийто капак са се "намърдали" цели 300 коня. Компанията от Рюселсхайм ще покаже и още 2 версии на култовия фешън модел Adam. Едната носи името Rocks и е с увеличена проходимост и просвет с 15 мм, като моделът е оборудван и със защитни панели. За феновете с повече адреналин пък в Женева официално дебютира и спортният Adam S, който се задвижва от 1.4-литров турбодвигател, който осигурява на малкото купе впечатляващите 150 к.с. Хората от бизнеса пък ще имат удоволствието да се запознаят с изцяло новата версия на Vivaro.
На щанда на BMW също ще има доста интересни екземпляри. За феновете на SUV и кросоувърите баварците представят обновената версия на компактния всъдеход X3. Не по-малък интерес се очаква да предизвика и новото BMW 4 Gran Coupe, което съчетава в себе си динамиката на купетата с комфорта на четирите врати. Братчето му 4 GC Individual също дава сериозна заявка да събере купища фенове. На щанда на баварците ще блести още и мултифункционалното BMW 2 Activ Tourer. Дъщерната компания MINI пък ще представи концепта Clubman, който най-вероятно скоро ще видим и като сериен.
Освен с масовите модели щандът на Renault традиционно ще привлича погледи и благодарение на традициите си в спортните модификации. Посетителите на автосалона в Женева ще бъдат първите, които ще се запознаят отблизо с Clio RS Edition, което със сигурност ще накара кръвта на всеки автоманиак да кипне. Доста обещаващ е и новият дизелов двигател на Renault, който ще се вгражда в редица модели. Уникалното при него е, че от едва 1.6 литра обем инженерите са успели да извлекат цели 160 к.с. Посетителите с потребности за товарни и пътнически бусове пък ще имат удоволствието да се запознаят с новия Trafic. От Renault представят и концептуалния модел PHEV Study, който демонстрира виждането на марката за електромобилите в близко бъдеще.
Шведите от Vovlo ще зарадват феновете на скандинавския лукс с цял куп модели, които ще се предлагат във версията Ocean Race Edition. Под този "знаменател" ще могат да се поръчват цели 6 представителя на марката V40, V40 Cross Country, V60, V70, XC60 и XC70. Освен това на щанда на Volvo ще бъде представен и концептуалният SUV, носещ засега името Estate.
Естествено автосалонът в Женева няма да разочарова и автофеновете с много дълбоки джобове, които са готови да хвърлят невероятни купища пари за суперлуксозни и бързи коли. За тях автошоуто ще предложи модели като Rolls Royce Ghost-V или Bentley Mulsanne Birkin Edition. При суперкарите също ще има доста сериозни представители като Koenigsegg Agera One:1, Bugatti Veyron Rembrant Edition, Lamborghini Huracan, Ferrari California T, Aston Martin Specials и други екземпляри, пред които кръвта на всеки автофен няма как да не кипне.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе