Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Жълт код в 24 области заради вятър за 18 юли

Жълт код в 24 области заради вятър за 18 юли

Жълт код за силен вятър е обявен за 24 области в страната за 18 юли на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. 

Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Софийска област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград. Ще духа Запад-северозападен вятър с пориви от 14-19 м/с, а на места до 22 м/с.

При тази степен на предупреждение има възможност за летящи във въздуха предмети. По тази причина са възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито.

Ще бъде ветровито и хладно, с максимални температури предимно между 23°-28°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, ще е близко до средното за юли. 

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 28°-30°, а на морската вода ще са между 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще има променлива облачност. На места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 10°. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе