Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътните участъци Суворово-Ветрино и Кичево-Аксаково са затворени за всички моторни превозни средства

Пътните участъци Суворово-Ветрино и Кичево-Аксаково са затворени за всички моторни превозни средства

Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени, съобщават от АПИ. Магистрала "Хемус" е отворена за всички превозни средства. Русе-Девня-Варна - от граница Шумен до Н.Рилски, е затворен за движение за всички автомобили, а от Н.Рилски до Варна коли над 12 тона задължително трябва да пътуват с вериги.  Същата мярка важи и за тежкотоварни автомобили за пътя Провадия-Дългопол-Айтос.

Пътят Добрич-Балчик е отворен за МПС до 12 т.; пътят Добрич-Варна също, но движението на МПС над 12т. трябва да е задължително с вериги. Пътните участъци Суворово-Ветрино, Кичево-Аксаково, Падина-Житница-Провадя на територията на област Варна са затворени затворен за всички МПС.

"Рано призори днес снегопочистващата техника успя да отвори пътя Добрич-Победа-Методиево. Късно снощи БАТ машината на ВМС успя да достигне до Балик по трасето Добрич-Козлодуйци-Житница-Пчелник-Балик. Днес ще се работи за отваряне на пътя Орлова могила-Владимирово", съобщи областният управител . Добрич Детелина Николова, цитирана от пресцентъра на Областната администрация.На територията на община Крушари е отворен пътят от Крушари по посока Северняк-Капитан Димитрово, както и Оногур-ЕфрейторБакалово-Телериг-Крушари-Александрия-Коритен-Северняк-Капитан Димитрово и до Габер. Отворен за автомобили до 3.5 т е пътят Силистра-Добрич,  през Коларци. Може да се пътува и в двете посоки по пътя  Добрич-Генерал Тошево-Кардам. Извършва се разширяване  към митницата на КПП Йовково. Вече се пропускат контролирано в двете посоки ТИР-ове към и от Румъния.

Снегопочистващата техника уширява пътя Добрич-Албена. През нощта е отворен пътят Бежаново-Спасово-Рогозина.И днес роторни снегорини от двете военни формирования в Шабла и Балчик ще работят на територията на област Добрич, предимно на територията на община Генерал Тошево.  Навсякъде се извършват доставки на хляб, хранителни продукти и други стоки от първа необходимост по общинска пътна мрежа, посочват от Областната управа. По данни на Областния съвет за сигурност към 7 ч., тази сутрин без вода са 10 села, няма населени места без ток. В община Добричка се работи за отстраняване на авария на помпена станция „Ведрина”.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе