Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Всички големи идват на E3 2016

Всички големи  идват на E3 2016

Издателства, студия и конзолни титани ще покажат най-новите си продукти

Electronic Entertainment Expo 2016 (или Е3 2016), най-голямото годишно гейминг изложение в света, ще се проведе на 14 юни в изложбения център на Лос Анджелис. Въпреки че до него остават още 4 месеца, ESA публикуваха списъка от участници и изложители още миналия петък.

Както обикновено, всички големи имена на световната гейм индустрия ще присъстват заедно с плеяда от инди компании. От големите риби единствено Electronic Arts са отказали участие. Вместо това компанията ще проведе собствено събитие между 12 и 14 юни в Club Nokia, Лос Анджелис, и паралелно в Лондон. Компанията ще проведе пресконференция по време на E3, но се е отказала от изложбения си павилион.

Силно присъствие на тазгодишния E3 обещава издателството Take-Two, под чийто чадър оперират Rockstar и 2K Studios. Издателството имаше необичайно "тиха" година през 2015-а, но с хитовите заглавия, които излизат през 2016-а, като Battleborn(Gerabox), Mafia и X-Com 2, изглежда са решили да се възползват от вълната от популярност. Заради липсата на нови заглавия от най-печелившото им студио, Rockstar, фенове по целия свят спекулират, че именно на E3 2016 Take-Two ще обявят продължение на култовия уестърн Red Dead Redemption или нов GTA (Grand Theft Auto). Колкото до 2K, създателите на легендарния франчайз Bioshock, вече е известно, че работят върху съвсем ново заглавие и може би те също ще ни изненадат.

Друг интересен участник ще бъде полското студио CD Projekt Red. Компанията обяви, че ще издадат последния експанжън към най-добрата игра за 2015 г., The Witcher 3: Wild Hunt, преди тазгодишното E3. Това означава, че презентацията им на голямата гейминг сцена ще бъде изцяло свързана с новото им заглавие - Cyberpunk 2077. Ще приемем потвърждението им за участие на изложението като голямо "Да" за пускането на геймплей кадри от играта тази година.

Трите конзолни титанa - Nintendo, Microsoft и Sony - както винаги ще завземат сцената. От Nintendo очакваме повече информация около NX конзолата и предстоящата мобилна игра Pokemon GO. Microsoft вероятно ще го карат по-спокойно този път след миналогодишното фиаско с HoloLens демото, и ще се съсредоточат върху свързването на Xbox конзолата с Windows 10 и общото гейминг бъдеще на двата медиума през Xbox Live. Колкото до Sony, само те от големите VR състезатели не са обявили цена за своя шлем за симулация на виртуална реалност. Очакваме още детайли, игри и цени около PlayStation VR.

Изненадващо, от две години насам Bethesda Softworks също ще отбележат присъствие. След проблемите около Fallout 4 и катастрофално жалкия опит за реклама на Elder Scrolls Online по време на Game Awards 2015 компанията дължи огромна компенсация на феновете си. Вероятно тя ще се изрази с нов Elder Scrolls.

От Ubisoft очакваме дата за Watch Dogs 2, Capcom пък трябва да се погрижат за няколко заглавия, чиито лицензи ще изгубят в най-скоро време. И докато добре познатите ни лица като Activision Blizzard са добре дошли, въпреки че ще ни представят най-доброто от същото досега, то една компания стои като трън в очите на геймърите в списъка от участници. Какво правят Konami на най-голямото гейминг изложение? Не осъзнават ли, че след скандала с Хидео Коджима миналата година ще бъдат ритуално запалени на E3? Или точно това им е целта?

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе