Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Вижда се краят на пиратските игри

Вижда се краят на  пиратските игри

Една от най-големите световни пиратски групировки - китайската 3DM, предрича тъжно бъдеще за нелегалните копия на игри. Изявлението, продиктувано от трудностите, свързани с кракването на играта Just Cause 3, гласи, че "до две години няма да има безплатни игри по света".

Дали китайските пирати наистина се чувстват така, или това е просто дезинформационна кампания с цел приспиване на големите компании и антипиратските им мерки - няма как да знаем. Факт е обаче, че антипиратският софтуер на Just Cause 3 е успял да измъчи всички големи пиратски групировки, включително небезизвестните SKIDROW. "Все още вярвам, че можем да се справим с тази игра", казва Bird Sister, основател на китайската 3DM. Той споделя през Torrent Freak, че кракекспертът на групировката "почти се е отказал" от опити да разбие играта миналата седмица, но са успели да го убедят да продължи. "Но проследявайки последните тенденции в развитието на криптиращите технологии, се страхувам, че до 2 години няма да има безплатни игри по света.", допълва Bird Sister.

Всъщност проблемът не е до сложността на антипиратския софтуер като такъв, а до това колко време е нужно за разбиването му. В един момент отдаденият пират ще осъществи целта си. Въпросът е: дали когато това бъде постигнато, играта все още ще е релевантна?

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе