Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Сняг и виелици затвориха голяма част от пътищата в страната

Сняг и виелици затвориха голяма част от пътищата в страната

Затвореният заради наводнение граничен пункт "Капитан Андреево" вече е отворен.

С изключение на пътя Белово-Юндола, всички останали пътища в Пазарджишка област са проходими. От полицията предупреждават за заледени участъци в родопската част на региона.

Проходим е пътят за Синеморец, след като бе залят от река Велека снощи. Движението на товарните автомобили бе възстановено. Ахтопол - Резово е затворен за движение на моторни превозни средства, защото река Велека е излязла от коритото си и е заляла пътя, съобщиха преди минути от Областна управа - Бургас. Поради наводнение е затворена и едната пътна лента между Ахелой и Поморие.

В Силистренско, заради влошената зимна обстановка, не се движат автобуси. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона. Затворен е пътят от Силистра за Добрич, както и пътищата от Дулово за Шумен и от Старо село за Кубрат. Затруднено е движението на влаковете. Забранено е движението и по пътищата Кубрат - Русе, по цялата линия Исперих - Силистра. Според информация от по-рано през деня влакът от Силистра за Самуил е закъсал около гара Алфатар. Снощи не е имало влак за София. Временно е ограничено движението по пътя Варна-Добрич за почистване на снега.

Затворени за движение са пътищата Русе-Разград, Русе-Кубрат, Мартен-Николово и Николово - Червенавода.

В община Търговище затворени за движение са пътищата между селата Макариополско - Буйново, Братово - Пайдушко, Росина - Кошничари, Маково – Миладиновци.

Ограничена е видимостта поради мъгла в района на Твърдица и Котел. В Габровска област бяха затворени всички третокласни пътища за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Снежната покривка в планината в Габровско е достигнала един метър, температурата е минус 13 градуса. През прохода Шипка все още е в сила забраната за движение на автомобили с тегло над 12 тона.

Ограничено е движението по пътя София - Бургас в участъка Сливен - Гурково. Заради снегонавявания в област Сливен е затворен третокласният път Конаре-Твърдица.

Остава забранено движението на автомобили над 10 тона през Котленския проход. Има ограничение за камиони над 10 тона и през проходите Вратник и Твърдишки, затворени за движение на камиони над 12 тона са всички пътища в областта.

Затворени за движение са пътищата Шипково - Рибарица, Деветаки - Брестово, Горан - Владиня и Ловеч - Горан. Републиканската пътна врежа е почистена, продължава обработването на третокласните пътища в област Ловеч.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе