Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Видео: Синята зона в Силистра се възстановява

Видео: Синята зона в Силистра се възстановява

След четиримесечно прекъсване от днес се възстановява синята зона в Силистра. Дейността вече ще се извършва от общинската фирма “Пазари и паркинги”. Тарифата за престой в синята зона остава същата – по 1 лев за час на автомобил.

В края на миналата година общината реши да преустанови участието си в дружеството Синя зона-Силистра, където беше акционер, заедно с варненска фирма. Причината е, че за четирите години, откакто действа синята зона, общината не е получила нито стотинка дивидент. От днес синята зона е отново актуална, но с повече паркоместа и подобрена организация.

“Общ брой паркоместа е 250 броя. Назначихме 8 паркинг работници, които ще инкасират, 1 лев на час е тарифата одобрена. Има дневна карта от 3 лева, с нея може да се циркулира из цялата синя зона и да се ползват всички паркоместа”, каза Десислава Денчева – управител на ОД “Пазари и паркинги”.

Шофьорите одобряват синята зона, защото без нея в центъра настъпва хаос.

При нарушения инкасаторите ще поставят скоби, а освобождаването на автомобилите ще струва 20 лв.

“Нашите съграждани могат да си плащат и със смс, инкасаторите са постоянно наоколо, така че хората  нямат оправдание ако не си платят”, каза Денчева.

За служебните автомобили е предвиден месечен абонамент, който може да се плаща на вноски. Живеещите в рамките на синята зона също могат да си купят карта за паркомясто пред блока на цени от 60 и 22 лв в зависимост от мястото.

Репортаж на Маргарита Иванова

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе