Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Microsoft с "вълна" от обновления за Windows през 2015

Microsoft с

Ню Йорк. Microsoft планира "вълна" от обновявания за операционните системи на Windows, Windows Phone и Xbox One през пролетта на 2015 година, съобщава The Verge, позовавайки се на ZDNet.

Целта на обновяванията ще е да доближи различните платформи на Microsoft. Софтуерните подобрения, наречени „Threshold", ще позволят на компанията да поддържа едни и същи дейности при всички нейни устройства.

Потребителите на Microsoft могат да очакват обновявания и преди „Threshold". Технологичният гигант работи върху следващата променена версия на Windows Phone с кодово име „Blue", чиято цел също е по-дълбока интеграция между устройствата на Microsoft. Най-значимото обновяване за Windows 8.1 се очаква през второто тримесечие на 2014 година.

Междувременно падна сновната пречка за придобиването на Nokia от Microsoft за 7 млрд. долара, след като министерството на правосъдието на САЩ одобри изкупуването, предаде ДПА. Сделката вече може да бъде приключена, след като и регулаторите на ЕС й дадоха зелена светлина.

Microsoft обяви през септември, че купува подразделението на Nokia за производство на мобилни телефони и портфолиото й от патенти и услуги в опит да отправи по-сериозно предизвикателство към Apple и Google, тъй като все повече технологични операции се вършат чрез мобилни устройства, а не чрез персонални компютри.

След сделката централата на Nokia ще остане във Финландия, а 32 000 души ще преминат на работа към Microsoft. Изпълнителният директор на Nokia Стивън Елоп ще напусне поста си, за да се избегне конфликт на интереси.

След продажбата финландците ще се съсредоточи върху три основни направления - развитие на Nokia Solutions and Networks, навигационната услуга "HERE" и Advanced Technologies, включително "облачни" и сензорни технологии.

Очаква се сделката да бъде приключена през първото тримесечие на 2014 година и втората по големина през 38-годишната история на "Майкрософт" след придобиването за 8.5 милиарда долара на услугата за телефонни и видеовръзки по интернет "Skype.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе