Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Такса "Спокойствие"

Такса

Директорът на Държавното горско стопанство в Силистра Георги Митев е бил арестуван вчера по обвинение за вземане на подкуп. Случаят потвърди днес в Силистра административният ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Владимир Чавдаров. Окръжният прокурор Теодор Желев разкри повече подробности  по случая.

"Парите са поискани и приети като такса "Спокойствие". Деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното му положение. Директорът е искал по 500 лв. на камион от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори. Днес Окръжната прокуратура в Силистра повдигна обвинение. Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години и глоба в размер на 20 000 лв.", посочи той.

Сигналът за искания подкуп е подаден от ощетената фирма, а върху този случай сме работили, съвместно с прокуратурата, през последните 10 дни, уточни и директорът на силистренската полиция Юлиян Караславов. Арестуваният директор е задържан за срок от 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура в Силистра.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе