Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Срина се интернетът от VIVACOM (ОБЗОР)

Срина се интернетът от VIVACOM (ОБЗОР)

Проблеми имаше с някои сайтове, банкомати и с достъпа до фондовата борса

Интернетът и телевизията от VIVACOM се сринаха във вторник след обяд, но след намеса на технически екипи проблемът бързо беше отстранен. Поради технически проблеми с електрозахранването в ключов възел на мрежата на VIVACOM около 15,30 ч бяха засегнати услуги за достъп до интернет, IPTV и бизнес услуги, заявиха от компанията. В резултат мрежата на мобилния оператор работеше в режим на претоварване, поради което беше засегнато качеството на мобилните услуги за някои абонати, допълниха от VIVACOM. Сринаха се 2G и 3G мрежите на компанията, съобщи Нова телевизия. Затова редица абонати се оплакаха, че имат проблеми и с гласовите набирания през мобилния си телефон. От VIVACOM обаче заявиха, че проблеми с мобилните разговори не е имало. Всички услуги на компанията бяха възстановени и работят нормално. За абонатите на оптичен интернет и IPTV е препоръчително рестартиране на устройствата, казаха още от компанията и припомниха, че в случай на проблеми абонатите могат да се обърнат към центъра за обслужване на клиенти на кратък номер 123.

Междувременно от Българската фондова борса уведомиха потребителите си, че тези, които се свързват с търговската система Xetra чрез мрежата на БТК, може да изпитват затруднения. Временни проблеми имаше и с някои банкомати. Сривът в мрежата предизвика блокиране в работата на администрации и фирми, които нямат интернет. Временно нямаше достъп и до сайта на VIVACOM. Паднаха и сайтовете на телевизиите TV7 и News7, съобщи ОFFNEWS.

"Има опасност "Виваком" да претърпи големи загуби, защото компанията сключва с големите фирми договори за гарантиран интернет достъп. В случай на срив компанията ще дължи неустойки. При такъв проблем на национално ниво тази сума би била голяма", заявиха за Нова телевизия от мобилния оператор.

Клиентите на Мтел във вторник не са имали трудности при ползването на мобилни услуги от компанията. Обажданията в мрежата са възможни и не е имало прекъсвания на услугата. Между 20:57 и 23:20 ч в понеделник имаше частични затруднения при ползването на телевизия и интернет от Мтел. Заради множеството постъпили обаждания към *88 линиите бяха претоварени и свързването с оператор отнемаше повече време от обичайното. Колегите от техническите екипи реагираха своевременно и в рамките на малко повече от два часа проблемът беше овладян.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе