Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Снимките в Instagram вече с опция "Zoom"

Снимките в Instagram вече с опция

Вече можем да увеличаваме снимките и видеата, споделяни в Instagram. Това става след последното актуализиране на социалната мрежа в операционната система iOS. Потребителите на Android обаче ще трябва да изчакат още малко, тъй като функцията "Zoom" ще бъде внедрена там "след няколко седмици", пишат от CNNMoney. Това е чудесна новина, най-вече за хората, които предпочитат да разглежат снимките, споделени в Instagram от мобилния си телефон. Досега единствения начин да увеличиш снимка от мрежата беше да й направиш скрийншот и съответно да увеличиш него. Увеличаването на снимки и видео клипове в Instagram е функция, която потребителите желаят от много време. Компанията публикува и специално видео, с което обявява функцията и показва как точно се случва увеличаването.

Новата функция ще бъде достъпна в цялото приложение и ще работи както в стандартното представяне на снимките в нюзфийда, така и в профилите на потребителите и в таба Explore. Потребители споделят, че преди в опити да увеличат дадена снимка, без да искат са натискали бутончето за харесване, а сега най-накрая няма да имат този проблем. От сайта thenextweb.com пък коментират, че Instagram най-накрая се превръща в платформа за по-сериозни фотографи, а не само за любители или маниаци на тема социални мрежи. Наскоро Instagram представи нова функция - "Instagram Stories", която дава възможност на потребителите да качват снимки и клипове, които изчезват автоматично след като изминат 24 часа. Това е заимствано от друга социална мрежа за споделяне на снимки - Snapchat, където има такава опция от около три години. Това беше направено, за да може най-активните в мрежата да нe пpeтoвapвaт пpoфилитe cи c пocтoвe нaд лимитa. Има обаче една особеност - постовете в "Instagram Stories" не могат да бъдат харесвани или коментирани, а единственият начин да се реагира на тях е с лично съощение към този, който ги е споделил.

Скоро от "Аndroid Police" съобщиха и че Instagram е станало едно от приложенията с 1 млрд. инсталации на устройства с Android. През тази година приложението представи и изцяло променен дизайн на интерфейса си, както и ново лого. "Ъпдейтнатият вид отразява колко динамични и различни са историите, които нашите потребители разказват", казаха от компанията.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе