Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Шефката на Burberry пое вицепрезидентския пост в Apple

Шефката на Burberry пое вицепрезидентския пост в Apple

Лондон. В резултат на неколкомесечно търсене на подходящ кандидат гигантът Apple отмъкна шефката на британската компания за луксозни дрехи Burberry - Анджела Арендс, за да се присъдини към редиците на технологичната комппния от догодина, съобщи Би Би Си. Тя ще отговаря пряко пред главния изпълнителен директор Тим Кук и ще съблюдава развитието на магазинната мрежа на компанията – както онлайн, така и офлайн, заяви Apple във вторник. Концернът има над 400 филиала, които служат и за добре оформена витрина на марката и в същото време са източник на милиардни приходи. От дълги години насам те са абсолютен рекордьор по продажбите на дребно.

Позицията старши вицепрезидент в подразделението на Apple бе свободна от миналата година, след като британският мениджър Джон Броует напусна поста си, само няколко месеца след като бе назначен.

Анджела Арендс има славата на един от най-успешните британски мениджъри в последните години. Тя работи за Burberry почти десетилетие и до голяма част нейна заслуга е успехът на бранда, чиито продажби нараства, а марката става все по-популярна. 

След напускането й в модната компания мястото й ще заеме главният творчески директор на Burberry от 6 години насам Кристофър Бейли. "За мен бе чест да работя за Burberry", коментира тя след обявяването на новината за преместването.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе