Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Samsung Galaxy S7 като Меси в Барселона

Samsung Galaxy S7 като Меси в Барселона

MWC 2016 не разочарова и тази година с уникалните мобилни телефони, представени в рамките на изложението в Барселона. Samsung Galaxy S7 обаче безспорно е звездата на тазгодишното издание. Нещо като гениалния Меси във футболната "Барса", отбелязаха запалянковци. Най-новият флагман на корейския технологичен гигант е подобрен във всяко едно отношение и излиза на 11 март. Голямата изненада беше, че S7 и S7 Edge ще поддържат слот за MicroSD карта с до 200 GB памет. Функция, която предходното поколение Galaxy телефони не притежаваха. Освен че ще можете да разширите паметта на телефона си, вече не е нужно да се притеснявате и ако го изпуснете във вода. Galaxy S7 и S7 Edge са водоустойчиви. В допълнение, и двата смартфона залагат на хардуер, оптимизиран за гейминг и задна камера, която се справя доста по-добре при снимане при ниска светлина, отколкото предходните S6. Дизайнът на новите флагмани обаче е почти същия като на големите им братя. Подобрена е батерията, като от компанията твърдят, че може да гледате 15 часа HD видео с едно зареждане.

Докато екрана на Galaxy S7 е същият размер като този на S6 версията, дисплея на S7 Edge е увеличен до 5,5 инча (14см). Edge е и малко по-извит от предшественика си, като "извитите" части на дисплея действат като шорткът към email, приложения и различни опции за снимане.

Подобренията в хардуера са малко или много - впечатляващи. Процесорът е в пъти по-бърз и е способен да поддържа Vulkan API(application program interface). Този програмен стандарт позволява на игрите да се възползват по-добре от капацитета на графичния процесор. Модерните компютри и гейминг конзоли вече поддържат Vulkan, но от Samsung твърдят, че са първите, използващи технологията на смартфон. Подобрено е и охлаждането на телефона с 0,4 мм тубичка с вода минаваща през вътрешността на смартфона, охлаждайки процесора когато има нужда. Това ще позволи на машинката да се справя по-добре с по-тежки в графично отношение игри.

Новата задна камера представя две иновации. Първо, подобрени лещи, позволяващи почти двойно поемане на светлина от предходния модел. Пикселите също са малко повече, което позволява S7 и S7 Edge да правят страхотни снимки при ниско осветяване, без да се нуждаят от светкавица. Втората иновация е свързана с използването на първи по рода си сензор с двоен пикселен автофокус. Това означава, че всеки пиксел може да бъде използва както за записването на изображението, така и за определяне не фокуса, вместо само едното или другото. Това ще позволи на телефона да фокусира по-бързо при заснемането на статичен обект и да предоставя по-стабилен фокус при снимане на видео. Технологията е разработена за първи път от Canon и досега е използвана само при японските DSLR(digital single-lens reglex) и кинокамерите.

Накрая трябва да споменем, че Galaxy S7 и S7 Edge идват на пазара заедно с дългоочаквания шлем за симулация на виртуална реалност Samsung Gear VR. Устройство, което наистина ще се възползва от подобрения хардуер и представяне на новата линия смартфони на Samsung.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе