Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Русия въвежда закон за допинга

Русия въвежда закон за допинга

Русия ще има закон срещу допинга. Това стана ясно след срещата между Владимир Путин и министъра на спорта Виталий Мутко и още няколко от официални лица, свързани с подготовката на националния отбор за Олимпиадата през 2016 г. в Рио. Рандевуто бе планирано отдавна, за да се уточнят всички детайли около игрите в Бразилия. Допинг скандалът, в който попадна руската лека атлетика, обаче промени плановете на политиците. Министърът на спорта Виталий Мутко бе категоричен, че е необходимо да се въведе закон, с който да се наказват допълнително нередовните състезатели.

"Не трябва да стават подобни скандали, за да санкционираме някой. Мисля, че трябва да има законова норма, която да забранява ползването на забранени медикаменти", категоричен бе министърът. "Ние не възнамеряваме да бойкотираме олимпиадата", каза още той. Президентът Владимир Путин заяви, че е необходимо да се проведе вътрешно разследване. "Трябва да направим всичко, за да разрешим проблема. Ако някой наруши действащите разпоредби срещу употребата на допинг, отговорността трябва да бъде персонифицирана", каза Путин.

Междувременно вицепрезидентът на ИААФ Сергей Бубка защити руските спортисти, които не са взимали забранени медикаменти. "Не можем да наказваме невинните", заяви украинецът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе