Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Част от ремонтите на улици в центъра приключват до края на юли

Част от ремонтите на улици в центъра приключват до края на юли

Едни от най-използваните централни бургаски улици остават все още затворени за движение на автомобили и пешеходци. Ремонтите по тях ще приключат най-късно до два месеца. Нова бус лента е предвидено да се обособи след пореден ремонт, но  догодина и по булевард „Демокрация“. 
До края на месе;ца продължават довършителните дейности по улица „Лермонтов“, както и на „Шипка“ и част от улица  „Възраждане“, Това коментира по повод многото слушателски запитвания заместник-кметът по строителството Чанка Коралска:

"Със сигурност това е въпрос, който вълнува гражданите на Бургас и то основателно, защото това са много използвани улици. Те са в сацмия център на града. не случайно са избрани да бъдат ремонтирани с тези проекти. Както вече видяхме новия облик на пешеходната ул."Богориди", надявам се да направим и тези улици по-добри. Улица "Лермонтов" в участъка до градинката на храм "Света Богородица" ще приключи до края на месеца. Там се очаква движението на автомобили да бъде разрешено. Ще може да се осъществява връзката с ул."Константин Фотинов". ПРиключил е ремонтът на ул."Шипка" и много скоро до края на месеца ще приключи и ремонтът на ул."Възраждане", която е между ул."Богориди" и "Шипка". Ще продължим да ремонтираме улица "Отец Паисий", където вече приключи и подмяната на ВиК мрежата там. Ще са ни нужни още около 2 месеца, за да може да приключи и там всичко, заедно с улица "Силистра"...", уточни още Коралска. 

Веднага след това ще продължи и цялостният ремонт по улица Възраждане, която е най-натоварена в момента заради затворените участъци в центъра. Обновяването ще обхване участъка от „Шипка“ до улица „Славянска“:
 
"ВиК дружеството влиза да ремонтира улиците "Успенска", "Иларион Макарополски", "Гео Милев", "Граф Игнатиев". След като приключат с полагането на тръбите, фирмата започва ремонтирането. Следващата година от началото на ур."24 пехотен Черноморски полк", до малко преди бургаската болница, започваме ремонт на булевард "Демокрация", там трябва да се обособи и бус лента..."

Уличната мрежа във Върли бряг също трябва да се реновира. Ангажимент, който е заплануван още с обсъждането на бюджета за тази година, посочи още Чанка Коралска. 

Чуйте повече от звуковия файл:


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе