Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Продължава гласуването за "Европейско дърво на годината"

Продължава гласуването за

Две седмици остават до края на конкурса „Европейско дърво на годината”. До сега българският участник в надпреварата - вековният дъб от Дунавския парк на Силистра е събрал малко над 8 хиляди гласа и е на пето място от общо 15 предложения от различни европейски държави. Днес за пореден път от инициативния комитет в Силистра призоваха хората да гласуват за българското дърво.

В първите дни от конкурса, вековният дъб в Силистра водеше в класацията, но с течение на времето остана пети. Изпревариха ни предложенията на Унгария, Чехия, Испания и Полша. В оставащите две седмици можем да наваксаме и да покажем, че сме единни и активни, смятат от Инициативния комитет.

Нашата цел, която сме си поставили в тази кампания, е да направим така, че да обърнем и да акцентираме върху природата и всички онези природни феномени, които имаме в България. И искрено се надявам, че ще получим подкрепа от цялата страна.

Нужно е да се мобилизираме и аз се надявам, че много хора ще бъдат съпричастни към тази идея, за да се почувстваме наистина българи.

Днес по обяд привърженици на идеята раздаваха листовки и си направиха обща снимка под Стария дъб.

Гласуването става на интернет страницата на конкурса www.treeoftheyear.org или на фейсбук страницата "Стария дъб от Силистра".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе