Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

На съд за предумишлено убийство

На съд за предумишлено убийствоОкръжната прокуратура в Силистра предаде на съд мъж за предумишлено убийство на своя позната. 22-годишната Ангелка е намерена в дере край дуловското село Руйно на 6 март, а убиството 34-годишният Мюрсел извършил на 25 януари.

Жертвата работела в ресторант в Германия, където се запознала с подсъдимия Мюрсел, а по-късно – в публичен дом. Двамата живеели заедно с 5-годишното дете на Ангелка. След побой над детето, което наложило животоспасяваща операция, Прокуратурата в Хамбург образувала дело за опит за убийство срещу Мюрсел и Ангелка. Детето е настанено в дом. Двамата се върнали в България като Мюрсел замислил да се освободи от приятелката си, дори потърсил съвет от брат си. Пред полицията излъгал, че Ангелка е изчезнала с неговите 18 000 евро, и поискал да бъде издирена. В същото време младата жена била настанена в къщата на вуйчо му. На 25 януари около 20 часа Мюрсел отишъл в село Ножарево и заявил пред роднините си, че се връща в Германия с Ангелка. Жената се качила в колата му, а братът на подсъдимия ги последвал със своя автомобил и сина си. По пътя подсъдимият ударил младата жена, свидетелят чувал реплики помежду им, държал я за врата. Когато стигнали до жп прелеза на село Руйно, Мюрсел взел момичето на ръце и побягнал към близките жп релси. След това се върнал сам и потеглили.

Съдебномедицинската експертиза по делото е открила наличието на 1,5 промила алкохол и амфетамини в кръвта на жертвата, което обяснява липсата на съпротива. Експертите от петорната съдебномедицинска експертиза сочат като причина за настъпването на смъртта на 22-годишната жена асфикция, черепно-мозъчна травма, преохлаждане. Приведена в безпомощно състояние, тя е била пренеса на мястото, където е открита близо 2 месеца по-късно от жп служителите. Предстои делото срещу 34-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане в Силистренския окръжен съд.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе