Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Предстоящи събития във Варна

Предстоящи  събития във Варна

ПАЦИЕНТИ + УЧАСТИЕ = НАШИЯТ ГЛАС ЗА ПО-ЗДРАВА ЕВРОПА"  - под този наслов пресконференция ще дадат в 11 часа днес представители на Конфедерация “Защита на Здравето” и Асоциацията на онкоболните

  Конфедерациятае представител на 61европейскиорганизации за специфични заболявания и национални пациентски коалиции от държавите-членки на ЕСи защитава интересите на милиони, живеещи с хронични заболявания вцелия Европейски съюз.

  Седма национална конференция по хранене ще се проведе в дните до  18 май  край Варна. Диетолози и лекари ще дискутират теми, разделени в четири панела - "Нови храни и медикаменти за превенция и лечение на съвременните болести"; "Актуални аспекти на детското хранене"; "Нови хранителни технологии за здравословни храни" и "Функционални храни и напитки". Организаторите  на форума ще дадат пресконференция от 15 часа  в Дома на учените.

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова ще бъде на работно посещение във Варна днес и утре. В 12,30 ч., по покана на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ тя ще присъства на тържественото изпращане на випускниците на училището.
  Следобед, в 17,30 ч., по покана на младежки неправителствени организации, министър Клисарова и експерти от министерството ще участват в среща по въпросите на европейските възможности за студентска мобилност и практическото обучение.

  Кметът на Варна ще поздрави участниците в Общоградска спартакиада на хората от третата възраст в 9.30. Час по-късно, в 10 и 30-сет, ще даде старт на ремонта на ул. „Безименна”. Безименният адрес  се намира в района на Зеленчуковата борса.

  По-късно, в 1 по обед, кметът ще приеме в общината  посланика на Република Беларус Владимир Воронкович.

  Резултатите от кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация ще бъдат представени по време на пресконференция в 10 часа. Кампанията е под наслов „За къде пътуваш?”.

  Областната дирекция на МВР, сектор КАТ и Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при ПТП ще проведат съвместно обучение  в 3 следобед. Ученици от 10 и 11 клас ще бъдат запознати с платформата 3D-листовки. Обучението е част от кампанията „Не шофирай, ако си пил!”

  Организаторите на „Звезден бал” за абитуриенти-сираци от областите Варна, Велико Търново, Стара Загора, Силистра, Шумен  и Добрич  ще  дадат  пресконференция. Началото е в 10 и половина

  Научно-практическа конференция на тема „Интеркултурното  образование – средство за намаляване на отпадането на ромските деца от училище” започва в 2 следобед в Добрич.

  Учители и директори на детски градини и учебни заведения от областта ще обсъждат проблема и ще споделят добри практики в процеса на приобщаване на ромските деца към учението.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе