Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

"Правец" излиза в конкуренция с Apple

София. Промо сайт на ултрамодерен лаптоп с марка "Правец" предизвика огромен интерес в социалните мрежи. Сайтът съдържа и поредица от снимки на новия български компютър с уточнението, че това е прототип, а продуктът ще излезе на пазара скоро (вижте снимките в галерията). Реакциите във Фейсбук варираха от "Не ми се вярва да е наистина от "Правец" до "Как мога да го поръчам?". Стотиците споделяния на линка подбудиха дискусии за възраждането на българската индустрия, копирането на чужди технологии и носталгични спомени за първите компютри "Правец". 

Характеристиките на родното технологично чудо включват собствена 64-битова операционна система "Правец ОС", офис пакет, напълно съвместим с Microsoft Office, плейър за филми, обработка на снимки, хиляди безплатни приложения, възможност за тунер за цифрова телевизия, слот за сим-карта за мобилен интернет и още много екстри. Според рекламата, "можете да го притежавате със следните операционни системи: Правец ОС, Android, Chrome, Solaris, Windows 7, Windows 8".

Собственик на сайта pravetz.bg е Бойко Вучев. Той е компютърен специалист и управител на сервиз за лаптопи. Роден е в Дупница през 1972 г. и е завършил Техническия университет в София. Още миналата година подал документи за марката "Правец", която от 1991 г. не е защитена от "Микропроцесорни системи" и тя вече е негова. Лаптопът ще се прави от производители от Тайван, но по поръчка и дизайн на Вучев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе