Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Бедствено положение в Дуловско, в община Кайнарджа няма ток

Бедствено положение в Дуловско, в община Кайнарджа няма токОбявено е бедствено положение в Дуловската община от 12:00 часа днес до 18:00 часа – утре, съобщиха от общината. Причините са липса на електрозахранване на половината от селата, затруднено движение или затворени пътища от различни класове, трудности със снабдяването с хранителни продукти в 11 села.
Всички населени места в община Кайнарджа са без ток от снощи, заради липсата на електрозахранване няма и вода, съобщи за Радио Шумен кметът Любен Сивев. Екипите на Енерго-про не могат да стигнат до авариите, тъй като всички пътища са непроходими. Няма бедстващи хора. „Ще се опитаме да отворим проблемните участъци, тъй като утре трябва да извозим хора за хемодиализа“, допълни Сивев. Училищата и детските градини не работят до сряда.
Тежка е пътната обстановка в почти цялата Силистренска област, съобщават от Областното пътно управление. Основният проблем идва от снегонавяванията на много места по основните пътни артерии за Русе, Добрич и Шумен, и по третокласната пътна мрежа. Предстои да бъде отворен пътят за Русе, но засега няма да бъде пуснато движението за Добрич и Варна. Затруднено е движението и за Шумен, като по-големият проблем е на територията на Лудогорието. Роторен снегорин работи от снощи в района Исперих и Дулово. Тежка техника действа в района на селата Правда, Паисиево и съседните села.
Проходим е пътят за Кубрат откъм направлението Силистра – Русе. Отворени са пътищата Черногор – Главиница и Зафирово – Малък Преславец. В община Силистра около Айдемир, Калипетрово и в района на асфалтова база – пътя за Проф. Иширково, все още има нерешени проблеми.
Без ток са десетки населени места – общо 7 в общините Тутракан и Главиница, и 7 в община Дулово. Засега без електричество са Ситово и Слатина. Ток няма и в силистренските села Българка, Богорово, Срацимир, Бабук, Майор Ценович и Калипетрово.
До сряда неучебни ще са всички училища в област Силистра, с изключение на Главиница, където децата са в дървена ваканция днес и утре.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе