Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Показаха в Ню Йорк новия Genesis

Показаха в Ню Йорк новия Genesis

GENESIS представи своя забележителен луксозен спортен седан „New York Concept" на Международното автомобилно изложение Ню Йорк 2016. New York Concept загатва за бъдещата ориентация на дизайна на GENESIS чрез своята експресивна и изискана платформа „атлетична елегантност", която бе представена за първи път в концепцията Vision G, а в производствена форма – при луксозния седан GENESIS G90.

Екстериорът на „New York Concept" представя елегантна интерпретация на мощен луксозен автомобил, дефинирана от добре балансирани пропорции и фина обработка на повърхностите. Интериорът на концептуалния автомобил комбинира усъвършенствана технология с абсолютен лукс, контрастираща иновативна електроника с фино изработени материали.

Придържайки се към спортния и гъвкав характер на бранда GENESIS, хибридният автомобил генерира 245 ps и 36,0 kgf.m въртящ момент от своя 2,0-литров GDi двигател с турбокомпресор в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Усъвършенстваните технологични характеристики и прецизният език на дизайна на автомобила повишават стойността и възприемането на бранда GENESIS.

Манфред Фицджералд, ръководител на GENESIS, заяви в началото на пресконференцията: „GENESIS ще бъде бранд, фокусиран върху дизайна. Докато дизайнът е това, което първоначално привлича хората към даден продукт, добрият дизайн е много повече от стайлинг. Добре замисленият и добре изпълнен дизайн е това, което ни кара да се чувстваме добре, а интуитивният дизайн прави нещата по-лесни за ползване. Интелигентният дизайн предоставя истински удовлетворяващо преживяване за потребителите и оказва позитивно въздействие върху техния живот. Накрая добрият дизайн показва, че ви е грижа за това, което правите, и незабавно предизвиква доверие спрямо вас, което е жизненоважно за нов бранд като нашия".

Петер Шрайер, главен дизайнер на компанията майка на бранда, заяви: „Всеки страхотен дизайн започва с пропорциите. Ако не ги определите както трябва, нищо друго няма значение. Поради тази причина в нашите студиа се фокусираме изключително върху тази тема. Не само за New York Concept, а за всички автомобили Genesis, които предстоят да излязат.Това е основополагащият елемент на индивидуалността на нашите продукти. След като тази основа е оптимизирана, добавяме скулптурните елементи и детайли".

Люк Донкеруолк, ръководител на отдел „Дизайн" на GENESIS, заяви: „Правилното разпределение на предно разположен двигател и задно задвижване в комбинация с голямо разстояние от панела под чистачките до предната ос са съществен елемент от езика на нашия луксозен дизайн. Преместването на купето назад придава мощна и динамична форма. Това също така ни позволява да имаме по-къс преден надвес за по-балансирано и атлетично разпределение на визуалната форма".

Потребителският интерфейс осигурява достъп на потребителя до цялата важна информация с един поглед, като комбинира тъчпадовете с предимствата на днешните ротационни интерфейси, базирани на циферблат. Освен това 3D сензора за контрол на жестовете позволява на оператора да „прехвърля" конкретно съдържание от една област на екрана в друга, като повишава свободата за персонализиране на информацията на дисплея.

New York Concept осигурява поглед в интерфейса на водача от следващо поколение, способен да се справи с нарастващата сложност на свързания дигитален свят, където безопасността и функционалността на начина на работа определят стандарта.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе