Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Показаха новите таблети Surface

Показаха новите таблети Surface

Ню Йорк. Microsoft представи официално второто поколение на таблетите Surface. Това са Surface 2 (предишният модел се наричаше Surface RT) с процесор Nvidia Tegra 4 и OS Windows RT 8.1, и Surface 2 Pro с процесор Intel Core i5 под управлението на OS Windows 8.1.

Двата таблета получиха по-добри екрани в сравнение с предишните им поколения. Сега на тях може да се гледа Full-HD с разширение 1080 пиксела. Новите им чипове пък позволяват по-продължителна автономна работа. На Surface 2 може да се гледа видео до 10 ч, а при Surface 2 Pro работата на батерия е увеличена с 60% спрямо предишния модел.
Surface 2 ще бъде достъпен с 32 и 64 GB вградена памет, а цената му започва от $449. Surface 2 Pro се предлага с 64 и 128 GB и с 4 GB оперативна памет, а версиите - с 256 и 512 GB имат 8 GB RAM. Цените му започват от $899. Продажбите на двата таблета започват на 22 октомври на 22 пазара в Европа и Северна Америка. Засега не е ясно кога те ще се появят в България. Собствениците на новите Surface ще получат безплатни позвънявания през Skype в 60 страни за година, както и 200 GB свободно място в облачния сървър SkyDrive в продължение на 2 г. Двата таблета получават и допълнителни аксесоари. Сред тях е калъф за клавиатурата с вградена батерия Power Cover, която удължава живота на акумулаторите с 50%, както и докинг станция, разполагаща с три USB 2.0 порта, USB 3.0 порт, изходи за 2 монитора, аудиовход и аудиоизход.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе