Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътната обстановка

Пътната обстановка

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервала от минус 6 до плюс 9 градуса. Времето над страната е предимно ясно. Слаб до умерен вятър духа в областите София, Силистра, Шумен, Пловдив, Видин, Търговище, Разград, Варна, Бургас и Плевен. Пътните настилки са предимно сухи, само на отделни места мокри, заскрежени или заледени, но обработени и опесъчени.

Движението по автомагистралите е без ограничения с изключение на автомагистрала „Тракия”, където на виадукта от 63-ти километър в посока София - Бургас заради ремонт на средна дилатационна фуга движението се извършва в аварийната лента.

Затворени за всички моторни превозни средства са Върбишкият и Златишкият проход, а забрани и ограничения за движение на тежкотоварни автомобили има на проходите „Шипка”, „Петрохан”, „Твърдишки”, „Дюлински” и „Вратник”.

В района на София временно затворен в двете посоки остава първокласният път Е-79 в участъка от село Врачеш-язовир-Бебреш до разклона за село Горно Камарци. По първокласния път София-Перник е забранено движението на тежкотоварни автомобили с маса над 15 тона.

Временно са в сила забрани за транзитно преминаване на автомобили с тегло над 10 тона и в двете посоки на пътя Костенец – Самоков, а по пътя Вакарел-Белица е въведено ограничение за движение на автомобили с ремаркета.

Затворени поради свлачища продължават да бъдат участъци от третокласния път Чибаовци-Свидня и път 3701 край село Ямна.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе