Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Отключваме Galaxy S5 с око

Отключваме Galaxy S5 с око

Лас Вегас. Какво ли не правят водещите производители на смартфони, за да привлекат клиенти. Само добър процесор, най-новата операционна система, голям екран и леки материали отдавна не са достатъчни.

Битката за по-голям пазарен дял вече се води на най-високо технологично ниво. След като през септември Apple за първи път представи два модела едновременно - по-скъпия iPhone 5s с метален корпус и "бюджетния" iPhone 5c от цветна пластмаса, Samsung реши да приложи същата тактика за новия си флагман Galaxy S5. Според сайта SamMobile, който цитира добре осведомен източник, корейците също ще пуснат смартфон с метален и с пластмасов корпус. Цената на първия се очаква да бъде 800 евро, а на другия - 150 по-малко.

Samsung обаче не спира дотук. Както се знае, iPhone 5s, който е един от основните конкуренти на Galaxy S4, е първият смартфон със скенер за пръстови отпечатъци. Корейците смятат да направят стъпка напред в технологично отношение и да снабдят Galaxy S5 със скенер на ретината на окото. Засега от компанията не потвърждават, но и не отричат това. "Много хора са във възторг от технологията за разпознаване ретината на окото. Проучваме тази възможност, но още не може да кажем, дали ще я използваме в S5", лаконично заяви изпълнителният вицепрезидент на корейската компания Ли Юн Хи по време на Международното изложение за потребителска електроника CES 2014 в Лас Вегас.

Източникът на SamMobile посочва, че Galaxy S5 ще има Super Amoled екран с резолюция 2560 х 1440, чийто диагонал ще е 5,2 инча. На задния панел ще има 16-мегапикселова камера. Процесорът ще е Exynos 6 или Snapdragon 805. Смартфонът ще работи с последната версия Android 4.4 KitKat. Освен това ще има промени в дизайна, след като доста фенове на Galaxy S4 се оплакаха, че смартфонът твърде много наподобява предшественика си S3. "Промените ще засегнат най-вече дисплея и текстурата на повърхността", казва изпълнителният вицепрезидент на Samsung.

Твърди се, че представянето на Galaxy S5 ще се състои в средата на март в Лондон. От компанията официално бяха потвърдили, че светът ще види творението им не по-късно от края на април. Galaxy S4 бе представен на 15 март 2013 г. и се появи на пазара през април.

След флагмана си Samsung ще покаже 4,8-инчовите Galaxy S5 mini и Galaxy S5 Zoom. Премиерата на първото устройство най-вероятно ще бъде през юни, а на второто - през май.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе